+359 876 15 91 91
Направи запитване

Ние от бензиностанции Phoenix Petrol предлагаме разнообразни качествени горива, включително и бензин А95, който е сред най-търсените и масово използвани горива. Компания Phoenix Petrol ви гарантира максимално качество и безпрецедентна надеждност с предлаганите от нас горива на най-достъпни цени.

Какво представлява бензин А95?

Бензин А95 представлява течност, която е съставена от различни вещества, основно въглеводороди, които са произведени при специфичната обработка на нефт. Това силно запалимо гориво с безцветен до леко жълтеникав цвят е прозрачно и се изпарява изключително бързо, като излъчва характерна миризма и има силно възпламеними пари. Бензинът се състои от стотици видове въглеводороди, в голямата си част те са наситени и съдържащи от 4 до 12 атома въглерод. Той може да се смесва с други видове горива за двигатели като в състава му преобладават алкани, нафтени съединения (циклоалкани), ароматни въглеводороди и олефини. Бензините, предназначени за автомобилни двигатели, притежават диапазон на кипене от 30 до 200C.

Бензин А95: Специфики и приложение

Този вид гориво се използва предимно и най-често за автомобили и двигатели с вътрешно горене, но е възможно да се използва и като разтворител, суровина в нефтохимичната промишленост и много други области. Спрямо климатичните условия се произвеждат и предлагат на пазара различни видове бензин с оптимални свойства, които отговарят на температурата на външната среда и условията на работа на двигателя. Ето и някои от спецификите на Бензин А95:

Бензин А95 има достатъчно висока изпаряемост при положение на студен старт и едновременно с това е с много ниска изпаряемост, за да се предотврати образуването на газови "тапи" в горивните помпи, горивопроводите и карбураторите, както и нежеланата корозия и кипене.

При бензин А95 се контролира съдържанието на по-тежки въглеводороди (различни смоли), които могат да причинят нежелани нагари в карбуратора, форсунките и двигателя, както и присъствието на ароматни въглеводороди, вода, киселини, основи, механични примеси и други.

Компания Phoenix Petrol ви предлагат висококачествен бензин А95H, който се отличава с октаново число 95 и съдържа минимално количество биоетанол - едва 8%, което е в съответствие с изключително стриктните европейски стандарти. Този продукт има по-ниско съдържание на сяра, което не само осигурява екологични предимства, но и удължава живота на двигателя, а също така и на катализатора. Освен това, по-голямото количество биоетанол в този бензин значително намалява вредните емисии, играейки важна роля в борбата срещу парниковия ефект и опазването на околната среда. Така, с всяко зареждане с бензин А95 от бензиностанции Phoenix Petrol, вие не само се грижите за вашата кола, но и за околната среда и бъдещето.

Залагайки на бензин А95 с най-високо качество от Phoenix Petrol, вие няма нужда да правите никакви компромиси, а ще имате гарантирано ефективно и икономично решение. Доверете се на горива с уникални характеристики и качества, които ще ви изненадат приятно. В същото време, можете да се насладите на значителна икономия на гориво, без да застрашавате качеството на вашето пътуване.

За повече информация се свържете с нас на: +359 876 15 91 91