+359 876 15 91 91
Направи запитване

Чистото дизелово гориво, известно още като дизел ИПТ (извън пътна техника), представлява гориво, което не включва био компонент в своя състав. То е специално разработено за използване в извън пътна техника, включително различни видове трактори, както и различни самоходни машини, които се използват в земеделския и горския сектор. Чистото дизелово гориво е предназначено специално за тези видове техника, като осигурява оптимална ефективност и максимална надеждност по време на тежки работни условия.

Какво представлява Дизел ИПТ?

Дизел ИПТ (Извън пътна техника) представлява дизелово гориво, което е обогатено със специална добавка, която има за цел да подобри процеса на изгаряне в двигателя и да оптимизира работата му. Дизел ИПТ от бензиностанции Phoenix Petrol ви осигурява по-ефективно изгаряне на горивото, което води до подобрени смазочни качества и повишена работна ефективност на двигателя. Това гориво намира широко приложение в селското стопанство и горското стопанство, където силни и надеждни двигатели са необходими за извършване на по-тежки работни задачи.

Дизел ИПТ: Предимства

Едно от основните предимства на чистото дизелово гориво е неговата по-ниска цена в сравнение с Дизел Б6, който е обогатен с био съставки. Това прави чистото дизелово гориво икономичен избор за извън пътна техника, където често се изискват големи количества гориво:

Важно е да се отбележи, че чистото дизелово гориво е забранено за използване от пътни превозни средства. Това се дължи на факта, че без добавен биодизел, чистото дизелово гориво не отговаря на изискванията за екологична съобразност, които са поставени за пътната автомобилна индустрия.

Чистото дизелово гориво без био компонент е известно масово като “дизел за земеделие” поради основното му приложение. То е предназначено за специфичните нужди на извън пътната техника, осигурявайки ефективност и икономичност в тежки и продължителни условия на работа. Дизел ИПТ е специално обогатено гориво, което оптимизира работата на двигателя чрез специална добавка. Независимо от вида на дизеловото гориво, важно е да изберете подходящото именно за вашия вид техника, като се вземат предвид специфичните изисквания и експлоатационни условия на работа.